Diezerstraat Zwolle of Diezerpromenade Zwolle is de grootste winkelstraat in het centrum van Zwolle. De winkelstraat heeft veel winkels van bekende landelijke winkelketens en franchise bedrijven. Met de vele winkels is het de belangrijkste winkelstraat in Zwolle. De straat ligt centraal in het centrum en verbindt de Grote Markt met de Pletterstraat met de voormalige Stadsmuur en Stadspoort. Tot 1829 bevond zich hier de Diezerpoort. Hiervan zijn heden ten dage nog restanten te zien. De aanliggende straat / plein Diezerpoortenplas herinnert nog aan de Diezerpoort.

De straat is gebouwd op een zandrug. Er zijn sporen uit de Karolingische periode gevonden bij bouwwerkzaamheden tijdens de bouw van het nieuwe gedeelte van de openbare bibliotheek. In de geschiedenis van Zwolle heeft de Diezerstraat een aantal keren een belangrijke rol gespeeld.

Aan de Diezerstraat zijn oa. gevestigd Hema, Kruidvat, Sting, ICI Paris, Van Heerde Licht, Burman, Lady Sting en nog vele andere bekende dams mode zaken.

Fiets en Wanderroutes

select multi_route from regio where id = 2 union all select multi_route from plaats where regio_id = 2
Bijzondere winkelwandelroute
Winkelwandelroute Zwolle. Bijzondere Winkel wandelroute langs leuke en de mooiste winkeltjes in het centrum van Zwolle. De wandelroute gaat langs de exclusieve edelsmedereij Proot, Beerman ...
Toon route
Fietsroute Rondje Zwolle 39 km
Fietsroute Rondje Zwolle toont de mooiste plekjes direct buiten de stad Zwolle.Fietsrondje Zwolle is ca. 39,0 kilometer lang. Onderweg diverse leuke horeca gelegenheden.
Toon route
Wandelrondje Zwolle Centrum
Stadswandeling Zwolle die door het mooie oude centrum van Zwolle gaat. De stadswandeling gaat langs mooie historische gebouwen in het centrum van Zwolle. Bekende gebouwen zijn Pestegasthuis, Grote ...
Toon route
Wandelroute Westerveldsebosweg

Toon route